pondělí 26. září 2011

Den 10 "Surfers Paradise"

První den školy.

První den bez rodiny.

První den ve vlastním bydlení.

Není toho málo a docela se divím, že ještě fungujeme. Vstávaly jsme dost brzy, Lucka snad už v půl páté, abychom v 6:17 stepovaly na autobusové zastávce směr náš nový domov. Nejprve tedy směr naše nová škola, kde nás čekala seznamka se všemi a vším a také rozřazovací test.

O škole napíšeme více někdy jindy, ale vypadá to na moc fajn místo. Překvapil nás osobní přístup naší paní ředitelky, která s námi - zhruba deseti novými studenty - strávila půlku dne. Sama nás zkoušela z konverzace a sama s námi na konci probírala náš studijní plán. A to se cení.

Nedopadly jsme vůbec špatně, Lucka zabodovala v gramatice a vrhne se na konverzaci - musím ji přemluvit ke dvěma hodinám místo jedné :) Mé plány věnovat se chvíli obecné angličtině paní ředitelka zavrhla a poslala mě rovnou do akademické skupinky. A na hodnotící papír napsala, že jsem rodilý mluvčí :) A to se taky cení.

To nejlepší nás ale čekalo odpoledne.

Ve tři hodiny jsme šly podepsat smlouvu od našeho nového bytu a konečně se přestěhovaly do vlastního. WOW. Pořád nám to bere dech. Bydlíme ve 27. patře, kde nám dočasně patří malé studio s balkonem s tím nejlepším výhledem. Určitě vyfotíme zítra, teď posílám jen pár fotek z večera:


Jo a vypadá to, že budeme mít vtipné kamarády:



Jen tedy ještě dneska nemáme povlečení, takže provizorní ručníkové to jistí :) Ale to dáme!

Žádné komentáře:

Okomentovat