sobota 24. září 2011

Den 8 "Brisbane"

Další den, další výlet, další zážitky.

Dnes jsme se vrátily tam, kam jsme před týdnem přiletěly. Do Brisbane. Naše rodinka měla v plánu baletní představení a my se jely seznamovat s hlavním městem Queenslandu. Popravdě jsme se nakonec motaly zhruba jen na pětistech metrech čtverečních :) Ale času zatím dost.

V Brisbane se dnes konal poslední den městského festivalu - stihly jsme to jen tak tak. Na Southbank, kde jsme se toulaly, jsme potkávaly kouzelníky, DJe, kapely. Všude kolem vládla pohoda, hrál se badminton nebo se jen tak válelo ve všudypřítomných lehátkách, hrály šachy:


My to hned vzaly na ruské kolo (že by závan Evropy?) a kochaly se výhledy:



Škoda jen, že jsme o hodinu později zjistily, že jsme měly 20% slevu. Holt, šetřit budeme muset někde jinde... Jinak tedy kolo bylo parádní hlavně po setmění. Za chvíli uvidíte sami.

Co nás ale dostalo nejvíc bylo veřejné koupaliště na břehu řeky a hodinová fronta v místní čokoládovně. Mňam. To jsme totiž v jednu chvíli dostaly chuť na kafe a začaly pátrat po kavárně. A co osud nechtěl, hned před námi očividně vyhlášená čoko-kavárna. Očividně proto, že byla fronta až ven a čekačka dobrou hodinku. Tak jsme si to vystály a nelitovaly.



Jen jsme tedy měly pak co dělat s večeří, která byla stejně famózní. Turecká restaurace opět narvaná k prasknutí a my po dvou chodech stejně tak :) Ale trochu sil ještě zbylo a my se vydaly na laserovou show, která se konala po dobu festivalu každý večer na protějším břehu. Ze zhruba pěti mrakodrapů a několika lodí na řece nám promítaly asi patnáctiminutovou show, která brala dech. Škoda, že se nedalo moc fotit, ale posíláme alespoň malou ukázku:


Žádné komentáře:

Okomentovat