pondělí 12. března 2012

13 to go "Loučení nanečisto"

V tuhle chvíli nám zbývají asi tak 4 hodiny pobytu v Austrálii... Takového toho nepřetržitého pobytu, abych to upřesnila. O půlnoci odlétáme na Nový Zéland, odkud se totiž příští sobotu ještě na jeden den vrátíme na naši "domácí" půdu na Gold Coast. A pak už adios amigos.

To, že se nám nechce, asi nemusíme dvakrát zdůrazňovat. To už je asi všem jasný jak facka. A posledních pár dnů tomu moc nepomohlo. V Melbourne bylo naprosto překrásně, to už je všem snad taky jasný :) Máme tu mraky fotek, zážitků snad ještě víc a to jsme vlastně skoro nic nestihly. Třeba dneska jsme se vracely z města a vzaly jsme to uličkou plnou kaváren, barů a malých restaurací, na kterou navazovala další  a o kterých jsme zatím neměly ani ponětí. Úplně mě zabolelo u srdce při myšlence, že jsme neměly čas si tam jít sednout a že takových neobjevených míst tu je ještě spousta.

Radši na to nebudu myslet, jsem cíťa, a tak bych tu taky za chvíli mohla bulet :)

Takže radši povím, co jsme tu vyváděly. Kolem a kolem to vlastně bylo takové festivalování. O víkendu jich tu bylo asi pět, my se uchýlily ke dvěma: Moomba a Future Music. Moomba je festival, kde je "všechno" zadarmo - tím všechno myslím kulturní a sportovní zážitky, kterých je od rána až do večera až až. Zaplatit si musíte za jídlo (voda je zdarma), za adrenalin a za plyšáky. My v pátek omrkly zahajovací večer, který měla na starosti místní opera. Hity z Broadwaye v jejich podání odstartovaly víkend v plné parádě. V sobotu jsme se vyvalily na břehu řeky Yarra, kde probíhaly závody ve vodním lyžování. Odpoledne byl na programu slalom, na nebi ani mráček a všude kolem pohoda, až to bylo trapné :)


Já pak ještě obohatila své sportovní znalosti o první návštěvu australského fotbalu. Přátelé, není fotbal jako fotbal. Je ten náš, pak ten americkej a pak ještě jeden klokanní. A ten je fakt dobrej. Jen škoda, že už ho asi jen tak neuvidím...

Jen tak mimochodem - Moomba festival navštívilo za víkend 400.000 lidí... a řeknu vám, že dneska se prorvat těma davama pro oběd byla sakra fuška :)

Neděle už byla ve znamení hudby. A jaké! Future Music Festival měl letos asi nejlepší line-up, takže my se dočkaly takových jmen jako třeba Jessie J, Gym Class Heroes, Paul Van Dyk, Fat Boy Slim, Swedish House Mafia atd. V jeden den na jednom místě. Opět pod azurovým nebem, haha.


Štveme vás dost? Nebojte, to je všechno. Dneska se totiž už jen opakoval vyvalený bok na břehu řeky, slalom na lyžích a azuro nad hlavou. Naposledy jsme se prošly botanickou zahradou a vzaly to přes válečný památník, který je v tomhle počásku fotogenický až hanba:


A teď odpočíváme na hostelu v gaučících, uděláme si domácí čokoládové fondue, hodíme spršku a pak tedy asi hurá na letiště. Držte nám palce, ať doletíme v pohodě a my se vám ozveme ze země kiwi. Ptáků,  ne toho ovoce :)

1 komentář:

  1. Nádherný a velmi zábavný příspěvěk!!Přeji šťastný let!

    OdpovědětVymazat