středa 7. března 2012

18 to go "Phillip Island"

Dneska klokanky vyrazily omrknout další australské zvěrstvo :)

V plánu byl výlet na Phillip Island, což je ostrov zhruba dvě hodinky od Melbourne a kde najdete ty nejmenší tučňáčky na světě:


Vysocí jsou zhruba 33cm a každý večer po setmění je můžete sledovat, jak z moře vyplouvají na břeh a "pochodují" do svých domovů. Nám tam včera pochodovala zhruba tisícovka takových mrňousů, ale v určitých obdobích se to může vyšplhat až na 5.000. Zážitek je to velikej. Sedíte venku u pláže a čekáte, až se ty prďolové malí rozhodnout vyplavat :) Včera byla pořádná kosa a vichr, takže vydržet to znamená se pořádně zabalit do deky, na hlavu kulichy, na nohy sněhule...Ale stojí to za to. Navíc když se vracíte od pláže k autu, tak máte s tučňáky společnou cestu - jdou "vedle vás" (rozumějte za plůtkem) a zalézají do svých domečků v dunách.

Celý den byl hrozně fajn. Phillip Island není moc veliký, ale dělat se tam toho dá docela dost. Obzvlášť když máte děti nebo přinejmenším hravého ducha :) My začaly pořádným obědem, abychom to do osmé večerní vydržely:


Fish&chips vládnou světu. Co jiného si dát, když jste v malém přístavním městečku San Remo, než čerstvou rybu - potažmo tedy už usmaženou :) Nás tedy ohromil fish burger - nejlepší, co jsme zatím měly, mňam. V rychlosti jsme nakoukly i do továrny na čokoládu, ale odolaly jsme pokušení a vydaly se dál do koalí rezervace:


Tahle koalí mamina dokonce slezla ze stromu a chodila s námi kolem dokola "výběhu" po zábradlí. Nekecám! Samy jsme tomu nevěřily, páč koaly toho moc nenadělají, natož aby něco nachodily. Já tedy osobně viděla koalu chodit úplně poprvé. Tohle zvířátko denně spí 22 hodin a živí se jenom listy eukalyptu, takže tu energii nemá odkud vzít. Máme i video, určitě vám ho sem nahraju později, protože to se musí vidět ;)

Nás pak ještě čekal výlet na výběžek Nobbies, kde tedy bylo sakra větrno! Výhledy parádní:


Ale málem jsme při tom focení odlétly:


Poslední zastávkou pak bylo městečko Cowes, kde jsme po dlouhém hledání našly krásnou kavárnu, ve které kvůli nám nechali otevřeno a pohostili nás čerstvě upečenými muffiny. Úplně ukázkový příklad australské pohostinnosti. Lidi jsou tu prostě zlatí.

1 komentář:

  1. Parádní, parádní a ještě jednou parádní :)) Každopádně, buďte rádi, že Vás to neodfouklo, co by pak komentátoři měli číst :)), hihi, fish burger vypadá úžasně :) a těším se na koalu a i nějakého toho tučňáka :D

    OdpovědětVymazat