čtvrtek 22. března 2012

3 to go "Mordor"

Na severní ostrov jsme měli vyčleněny 4 dny. Není to moc, ale jak jsme nakonec zjistili, tak i za tři dny se toho dalo stihnout až až. Úterek nám totiž propršel durch. A aby toho nebylo málo, tak jsme v pondělí dostali auto, které zaprvé bylo menší, takže dva spali vevnitř a dva ve stanu na střeše, ale především a zadruhé ti dva, co spali vevnitř (já a Lucka), neměli postel :) Bylo to totiž nějaký rozbitý. V pondělí jsme se to snažili asi do půlnoci spravit, ale pak jsme nad tím především díky únavě zlomili hůl a prostě spali tak, jak se dalo.
Ráno jsme to hned začali řešit, zajeli do opravny, kde zjistili, že to nebude jen tak, a proto jsme se s půjčovnou domluvili na výměně vozítka. A to bychom to nebyli my, kdybychom se k tomu našemu původnímu autíčku, se kterým jsme jezdili na jižním ostrově, nakonec opět nedostali.
Každopádně náš úterní plán podívat se na poloostrov Coromandel zhatily povodně. A to doslova - jen se podívejte, jak nám je Janča vyfotila:

A tak jsme vyrazili dál. Pečlivě jsme sledovali počasí, které nám hlásilo, že ve středu by mohlo být relativně hezky (rozumějte bez srážek) v národním parku Tongariro. Ten najdete zhruba uprostřed severního ostrova, možná trochu jižně uprostřed :) Pro znalce Pána Prstenů je to Mordor:
Na Zélandě asi jen těžko najdete místo, kde by se nenatočilo alespoň pár vteřin z této trilogie, ale nikde jinde to asi není tak výrazné (tedy kromě Hobitína, ale o tom až později...). 
V “Mordoru” jsme si vybrali o něco delší procházku, a to sedmnáct kilometrů - většinou po rovince (za doprovodu menší vichřice), uprostřed ale dooost do kopce. Naším cílem byla jezera Tama - jedno níž a druhé výš (o dooost výš). 


V něm trochu došla voda :) To druhé už někdo naštěstí napustil:




Žádné komentáře:

Okomentovat