pondělí 5. března 2012

20 to go "Melbourne"

Po prvních třech dnech v Melbourne se už vůbec nedivíme, že bylo vloni zvoleno nejlepším městem pro život. Já to tedy už tušila po lednové návštěvě a teď se nám to potvrdilo. Je tu prostě božsky.

My dorazily v době festivalu jídla a vína :) Neděle tedy byla správně gurmánská. Na farmářském trhu jsme si ke svačině zobly ovoce a zeleninu, k obědu dali obří čínské knedlíčky (za dolar!), na dezert nejlepší kávovou zmrzlinu široko daleko, zajedly to výtečnou francouzskou palačinkou a k večeři si daly hromadu sushi.

Ony ty gurmánské zážitky tedy pokračovaly i dneska, tady tomu člověk prostě neuteče:


Jinak jsme se toho nautíkaly docela dost. Včera to s těmi plnými břuchy moc nešlo, ale dneska jsme byly na nohou 8 hodin. Blázinec. Ale prošly jsme město odshora dolů :) Přes centrum, podél řeky Yarra, přes botanickou zahradu do Albert parku a pak na St.Kildu do cukrárny, kterou tu máte vyfocenou. Zpátky už nás večer vezla tramvaj. Holky turistky:


A teď už ležíme v pelechu, ucapkaný, ale spokojený. Dneska večer poprvé nedáme ani drinky, páč se jde chrnět. Ráno nás tu naše milé spolubydlící vzbudily trochu dřív, než jsme chtěly, tak to jdeme dospat.

Zítřek ještě strávíme ve městě, ve středu nás čeká výlet za tučňáky a ve čtvrtek na Great Ocean Road. Má být krásně, tak se těšíme, že se na pár dnů dostaneme z města.

Žádné komentáře:

Okomentovat