pátek 23. března 2012

2 to go "Rotorua"

Cestou z “Mordoru” jsme se ještě zastavili na koupání. A ne ledajaké! V okolí jezera Taupo jsou skoro všude termální prameny. Pravdou je, že ty nejznámější jsou u města Rotorua trochu severněji, nicméně my s naším minimalistickým rozpočtem se nakonec rozhodli pro večerní koupání v malých lázních, kde nás to stálo šest dolarů. Velký zážitek za malý peníz.

Mohli jsme si vybrat buď soukromé malé bazénky (za příplatek, samozřejmě), kde voda měla 41°C a člověk v ní nesměl zůstat déle než 20 minut. Nám ale stačil veřejný bazén, kde byla voda o pět stupňů chladnější, ale i tak to bylo lepší než naše běžné koupele v jezerech :) Vyváděli jsme tam ale stejně:


Ve čtvrtek se pokračovalo do města Rotorua, které proslulo gejzíry a smrádkem z termálního bahénka. Gejzíry jsme si ale museli nechat ujít, páč je to docela drahá sranda. Tak se na ně pojedeme podívat v létě do Varů :) Smrádek je zadarmo, toho jsme si tedy užili až až. Dopoledne jsme před ním ještě utekli k jezerům, která jsou asi osm kilometrů od města:


Tam jsme si dali menší trek pro zahřátí. Nakonec z toho byla dobrá opičí dráha, jelikož a protože severní ostrov postihly už zmiňované vydatné deštíky. Turistická stezka vypadala asi nějak takhle:


Byla to legrace, to vám povím. Odpoledne to tedy chtělo něco oddychového. Janča s Tomášem vyrazili na obří kiwi, nás s Luckou čekaly poslední nákupy suvenýrů a prohlídka města. Ještě před tím jsme se ale vydaly kolem jezera, které po jedné straně Rotoruu lemuje. Narazily jsme na první novozélandské husy opalovačky:


A taky na pověstné smradlavé bahenní lázně, ve kterých se to vařilo jedna radost:


Měly jsme také štěstí na místní trhy, kde jsme ochutnávaly jednu dobrotu za druhou a poslouchaly místní umělce. To už začalo trochu poprchávat, tak jsme foťák ani nevytahovaly (chudák už si prožil své...) a jen tak užívaly tu přátelskou atmosféru všude kolem nás.

Před námi byla poslední noc na cestách. V informačním středisku nám na pátek ještě poradili jeden krásný trek, tak jsme se navečer vydali cestou k němu.

1 komentář:

  1. Ty lázně vpadjí parádně, hlavně teda to, že tam nikdo není :) Díky za ukázku toho, jak to taky někde může vypadat ;)

    OdpovědětVymazat