pondělí 3. října 2011

Den 17 "Do knihovny"

Nevím, jak Lucka, ale já jsem dneska hrozně unavená.

Moment, zeptám se... tak Lucka prý nic. Pohoda jazz :) Holt je to mladá holka :) Ze mě ty podvečerní kilometry běhání dělají trosku. Sedím na posteli a ťukám rychlostí nula nula nic.

Dneska strašně foukalo. To se tu děje celkem často. Meluzína je naše velká kámoška. Člověk si tu přijde jak Jiráskům román - "Proti všem". Každopádně další postřeh od klokanů je ten, že tu spoustu lidí něco dělá. Jako něco pro sebe - běhají, jezdí na kole, surfu, posilují v parcích nebo jenom chodí na dlouhé procházky po pláži.

My měly původně v plánu vytáhnout naše neopreny a pokřtít je v Pacifiku, ale vzhledem k vlnám velkým jak deficit státního rozpočtu, jsme si radši vybraly knihovnu. Mnohem klidnější prostředí. Knihovny tu fungují celkem dobře - jsou v každé čtvrti, jsou zdarma a kromě knížek, filmů, novin, časopisů, nabízejí taky internet (zdarma) a přístup na e-books. Lucka dostala "Alice in Wonderland", ja šáhla po "Consumer Republic", tak snad se tím za 2 týdny úspěšně prokousáme.

A ještě trocha praktických informací - ještě jsme si nepořídily kola, takže se ráno spoléháme na školní autobus a odpoledne kombinujeme vlastní pohon s MHD. Hromadná doprava je tu celkem drahá, pokud tedy nemáte průkazku. Za tu stejnou cestu, za kterou s průkazkou teď dáme zhruba $1.30, zaplatíte klidně i pět dolarů. Takže je dobré si ji pořídit co nejdřív. Autobusy tu jezdí skoro všude a pořád, takže i bez auta tu člověk není ztracený. Ale pravda, pořád jsme na tom lépe než v takovém Sydney, kde za týdenní kupon na MHD dají kolem 40 dolarů.

Žádné komentáře:

Okomentovat