pátek 23. prosince 2011

Den 98 "A zase ti klokani"

Ve čtvrtek odpoledne, po všem tom surfování, jsme si udělaly s Anet výlet za klokánkama. Rezervace v Currumbinu je od nás asi půl hodinky cesty autobusem a Evropan si tam přijde jak v australském ráji. Koaly, klokani, papoušci, krokodýlci, dingouši, i tasmánští čertíci - ty všechny tam najdete.

Jen tedy možná přijdete o iluze, páč třeba takový klokánci tam vypadají, jak kdyby celý týden propařili někde na party:



Ale jejich krmení je pořád asi nejsilnějším zážitkem. V Currumbinu jich mají kolem 80, malí, velcí i ti prťaví - všechny tam najdete, můžete si je hladit, skákat s nima, co budou síly stačit, a fotit do aleluja. My tentokrát stihly i krmení krokodýlů a show aboriginců. A narozdíl od naší poslední návštěvy jsme se i o něco víc pokochali koalkami:



Ve všech 3 výbězích jich bylo až až. Válely se snad na všech stromech, spinkaly, krmily se a zase spinkaly. Viděly jsme i nějaká koalí miminka, takže jsme neměly daleko k tomu, abychom se tam z toho rozplynuly :) Člověk by tam s nima nejraději zůstal a taky se tam natáhnul - takovej pohodovej život.



No, my bohužel koaly nejsme, a tak nás čekal další náročný večer a další Ježíšek. Pozvaly jsme k nám Janču s Tomášem a jejich maminkama, připravily jsme jednohubky, cukroví a pořádně se na tu parádu vyfikly. Od mojí maminky jsme dostaly úžasné štědrovečerní šatečky, tak jsme je ten večer pokřtily - tedy jen obrazně :)


Omlouvám se za zhoršenou kvalitu obrazu, lépe to bohužel nešlo :)

A tak jsme asi do jedné do rána popíjeli, povídali si a zobali dobroty, co nám přinesly maminky. Takový výborný trubičky s krémem a větrníčky. Mňam, ještě teď se nám jich tu pár schovává v lednici - to kdyby nás honila mlsná. Co nejdřív bych vám chtěla zase nahrát fotky, už se nám to tu kupí. Obzvlášť těch ježíškovských tu máme mraky. Tak na Štědrý den - bude to takový náš mini dáreček pro vás.

Žádné komentáře:

Okomentovat