sobota 24. prosince 2011

Den 99 "Den štědrý :)"

Páteční den tu byl takový odpočinkový - já tedy pracovala, ale holky si užívaly na nákupech. Vánoce jsou tady nějaké poklidnější, v obchodech není narváno, lidi to berou v pohodě, nikdo se neplaší. Jen tedy Anet to vzala útokem. A když jsem jí odpoledne vzala do obchodu se suvenýry, to byl teprve mazec - má toho tu už asi pět plných tašek... Blázinec :) Večer jsme pak ještě vyrazily na Q1, tedy na tu naší nejvyšší budovu, kde dělají nejlepší kalamáry ve městě:


No a najednou je tu Štědrý den. Vánoce se tu vylouply ani nevíme jak :) Lucka je tráví u Jindřišky a my si s Anetkou udělaly další pohodový den. Dopoledne jsem ji vzala do mořského světa. Tak viděla zase další várku zvířátek, šáhla si na mořskou hvězdu a rejnoka, obdivovala žraloky, lachtany a především tedy delfíny:

Při jejich show pořád naskakuje husí kůže. A to už jsem ji viděla potřetí :)

A aby toho nakupování nebylo málo, daly jsme si ještě jedno odpoledne, doma si trochu dáchly, pak zašly do sauny, bazénu a vydaly se na štědrovečerní večeři. A co jinýho bychom si měly dát, než fish&chips, že jo. To je vlastně takovej kapr po australsku a hranolky se salátem by se taky teoreticky daly brát za bramborovej salát :) K tomu jsme popíjely šampaňské, poslouchaly výborného kytaristu, který hrál před naší teráskou, a olizovaly se až za ušima. Parádní večer v parádní společnosti.

Na druhou stranu je pravda, že nám tu dneska asi víc než jindy chybí všichni z domova a spolu s nimi takové ty pravé Vánoce. Celý den se postit, dívat se na pohádky, balit poslední dárečky, nasávat vůni vánočního stromečku a na tajňačku ujídat cukroví... Ale tak budeme doufat, že to za rok všechno doženeme ;) Dnes už nám nezbývá nic jiného, než vám všem popřát nejkrásnější Vánoce s těmi, které máte rádi! Nám tu Štědrý den končí, ale u vás to všechno teprve začíná, tak si to užijte v klidu a pohodě. Myslíme na vás!

4 komentáře:

  1. Bohužel nám nejde otevřít těchto pár fotek, poraď Kláry..???

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vubec nevim :( Podivam se na to, az dorazim domu na Gold Coast a nejak to opravim.

    OdpovědětVymazat
  3. Takže fotečky už vidíme a Tobě to na nich moc sluší,prostě čepice a čelenky patří k tvé image,to samozřejmě i s tím úsměvem!

    OdpovědětVymazat
  4. . . pořád je nevidím, tedy ty fotečky, několik posledních - přečtených dnů vidím jen černé obdelníky s vykřičníkem :// Kde je chyba, cholki???:(

    OdpovědětVymazat