pátek 18. listopadu 2011

Den 63 "Schoolies"

Tak už nám hučí pod balkonem. Dneska je tu asi generálka - pláž kompletně oplocena, obrazovky o velikosti kamionu postaveny a disco koule roztočeny. Schoolies...

Schoolies se tu konají každý rok ve stejnou dobu - po tom, co místní školáci ukončí 12. ročník a takzvaně odmaturují. Sjedou se pak na jedno místo, letos tedy očividně na dvě - sem a na Bali, kde to vyjde levněji. Tisíce sedmnáctiletých a pár osmnáctiletých školáků. Teoreticky by to nemuselo být tak zlý, páč ty sedmnáctiletý nemůžou oficiálně pít, ale koho zajímají oficiality, když jste právě odmaturovali :) Takže se píchá vodka do pomerančů, alkohol se leje do nádobek od opalovacích krémů a podobných vynálezů tu budou desítky. Celý dlouhý týden.

No a my přišly o pláž a pravděpodobně i o pár poklidných nocí. Takhle to teď vypadá u nás pod barákem na promenádě:


No a zatímco někde už jsou u pláže vánoční stromečky, ty naše jsou oplocené, aby je schoolies nepoškodili:


Jen tak mimochodem - Vánoce na pláži v létě jsou zvláštní. Jedete po ulici, venku 30 stupňů, azuro a uprostřed kruháče je vánoční stromeček :) Každopádně nám držte palce, ať to tu přežijeme v pořádku. Prý občas lítají i ledničky z balkonů, tak snad zrovna nepůjdeme pod ní.

Jo a abych nezapomněla, tady je Lucky parádní vysvědčení, které jsem slibovala už začátkem týdne. Tak se kochejte, příště už to budou jenom samý jedničky s hvězdičkou!



2 komentáře:

  1. No Lucko,gratulace velikááá.
    No a stím řáděním školáků vám asi nikdo nezávidí,tak jen doufejte,že to vtom vašem patře neuslyšíte a v klidu se vyspíte.A vánoce? no stěma vůbec neprovokujte.Ale utíká to,nejen vám tam dole ale i nám tady.Tak se mějte hezky,holkííí naše český-hezký,děčínský:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj klokanky!!! Zdravím dolu!:-) Tady už má snad každej přezuto, tak jsem vás mohla konečně "kečupnout" a teď už vás budu sledovat průběžně.
    Teda Luci, naprostej respekt - s těma známkama! A Clári, píšeš to bezvadně, dík!:-) A taky touhle cestou zdravím Davida G., kterýho jsem viděla naposledy kdysi v Lignanu, když tenkrát dřel na brigádě - nechával si narůst vlasy:-)))
    Těším se na vaše další zážitky, holky, a jsem moc ráda, že už máš taky práci, Andílku!;-) Jamajka!

    OdpovědětVymazat