úterý 22. listopadu 2011

Den 66, 67 "Springbrook"

Úterky jsou výletové a tak trochu záškolácké :) Ale docházku zatím máme perfektní, tak si jeden den volna můžeme dovolit.

Dneska jsme s Jančou a Tomášem vyrazili do národního parku Springbrook, který je relativně za rohem. Člověku se ani nechce věřit, že 40 km odtud je tak nádherná příroda. Majestátní vodopády, neskutečné výhledy, lesy měnící se v džungle. Na jeden den to není, ale zkusili jsme toho stihnout co nejvíc.

Jako první jsme navštívili Purling Brook:


Oblast, ve které je tenhle parádní vodopád a kolem něj čtyřkilometrový okruh. Na ten jsme se samozřejmě vydali, proběhli dole pod vodopádem a užili si parádní hodinkový trek. Na informační ceduli nás strašili 2 až 3 hodinama, ale tak my čeští turisti už máme něco našlapáno. Jen je tedy teď dost sucho, takže nebylo moc vody - po deštích to musí bejt ještě větší paráda.

Potom jsme se vydali dál na Best Of All Lookout:

Vyhlídku s příznačným názvem "Ta nejlepší z nich" :) A je pravda, že byla epická. Škoda, že nebylo o trochu méně oblačno. Ale i tak jsme viděli široko daleko, dokonce až na Byron Bay, což je na fotce někde nahoře napravo v Pacifiku :)

Po všem tom cestování (všechno je docela daleko, takže autem se musíte vždy někam přiblížit), nám vyhládlo, tak jsme se cestou na další místo zastavili v malé vesničce Numinbah na oběd. Možná nejlepší nápad celého dne. Malá restaurace s teráskou a výhledem do nádherného zeleného údolí plného farem. Dali jsme si co jiného než burger, pořádně se nacpali a ještě se dorazili dezertem. Jablečný koláč s rebarborou byl snad vrchol dne :) Pak jsme se na terásce trochu rozvalili a jen tak relaxovali. Jak nám bylo dobře, to se snad ani nedá popsat. Myslím, že jsme tam všichni zažili takový ten perfektní moment, kdy člověku prostě vůbec nic nechybí.

Naše poslední zastávka byl Natural Bridge. Taková malá Pravčická brána s jezírkem :)


Měli jsme i štěstí, že byl všední den a nikde nebylo moc turistů. Tak jsme si takové zážitky mohli vychutnávat v klidu. A že to bylo potřeba, protože místní příroda je opravdu nádherná. V tomhle jezírku jsme zahlédli i nějaké úhoře a když tam půjdete v noci, tak uvidíte místní raritu - svítící červíky :) Ale to si necháme až na jindy.

Celí ucabrtaní jsme kolem čtvrté sedli do auta a vydali se domů. Cestou už jsme jen zastavili na chvilku u řeky Nerang:


Tam jsem se úplně viděla na lodičkách se stanem a spacákem. Hurá na vodu! :) Ale to si asi budu muset schovat až zase na příští červen do Čech.

Moc moc moc děkujeme Tomášovi, že to celé odřídil. Jakmile od něj dostaneme fotky, tak je nahrajeme, abyste se také měli čím kochat. My už toho máme dneska plné kecky... Lucka se dívá na film a já si dám asi jenom nějaké audio na dobrou noc :) Zítra zase do školy, do práce a navíc asi i do deště. Já jsem za něj docela ráda. Nepršelo tu už snad měsíc a ta horka jsou občas k nevydržení. Tak jen ať nás to trochu zchladí. Krásný den domů a vám všem přejí bláznivé klokanky:


2 komentáře:

  1. Hele,buďte na sebe opatrný v těch subtropech,joo?
    no ale příroda krááása,tak se mějte hezky a fakt o p a t r n ě ;) a papa z Děčína holkí naše

    OdpovědětVymazat